top of page

OVER ONS

Wij produceren live events, theatervoorstellingen en online televisieprogramma's. In seizoen 2022-2023 produceert VTME onder andere de live show VERHALEN VAN SINTERKLAAS en het swingende online entertainment-programma THIJS TV.

Naast onze theater- en televisieproducties verzorgen wij ook entertainment op maat. Bekijk onze boekingspagina om bij ons 'de echte' Sinterklaas, Santa Claus en Thijs Live te boeken. 

VTME werkt nauw samen met MUSICAL MASTER, een toonaangevende opleiding voor de meest ambitieuze musicaltalenten van Nederland.

VTME staat onder leiding van Chiel van Tok (algemeen directeur) en Matthijs van der Meer (creatief directeur).

DSC_1013.JPG
Chiel van Tok Lage Resolutie MM 2022-2023-161.jpg

OVER CHIEL

Nadat Chiel studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en Den Haag, heeft hij met verschillende artiesten gewerkt als uitvoerend musicus (dirigent, bandleider en/of arrangeur). Naast zijn werk als musicus heeft Van Tok zich ingezet als bestuurslid van de Federatie Haarlemse Koren. Tevens was Chiel programmeur van Festival Haarlem Jazz & More van 2013 tot en met 2015 (300.000 bezoekers).  Hij haalde hij onder andere Madeline Bell en Oleta Adams naar Nederland en programmeerde Michiel Borstlap, Jules Deelder en het Jazz  Orchestra of the Concertgebouw voor dit evenement. Voor zijn uitzonderlijk goede programmering ontving Chiel in 2013 de Haarlemse Evenementen Veer als erkenning voor het meest veelbelovende evenement. Chiel werkte daarnaast voor TRX Music en Top Format; een van de meest toonaangevende studio’s op het gebied van sound design voor o.a. commercials en jingles.

Chiel van Tok is Algemeen Directeur en Producent van VTME. VTME specialiseert zich in het produceren van Live Events en Theaterproducties waaronder de succesvolle Kerstshows It’s Christmas Time en de nieuwe Sinterklaasvoorstelling Verhalen van Sinterklaas. Chiel is als oprichter en tevens vakdocent koorzang en solfège verantwoordelijk voor zijn Musical Vooropleiding Musical Master. 

OVER MATTHIJS

Nadat Matthijs van der Meer is afgestudeerd aan de Musical Academie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten heeft hij, als uitvoerend artiest, onder andere gespeeld in de musical Heerlijk Duurt Het Langst, het toneelstuk Tegengas.nu, Dinnershow Pinokkio's Restaurant in de Efteling en als ’Wijze Varen’ in de theatervoorstelling van Woezel en Pip.

 

Van 2016-2018 was Van der Meer co-founder van MB Production Company in samenwerking met Barrie Stevens. Daar schreef, produceerde en speelde hij in: Een Huis In Een Schoen (met Bram van der Vlugt als Sinterklaas) en Mister Christmas. Als choreograaf was Matthijs verantwoordelijk voor Het Club van Sinterklaas Feest in Ahoy en Wie is Loesje? - Opera Zuid.

 

In 2019 werkte Matthijs in de redactie van het RTL4 programma Dancing with the Stars – Blue Circle.

 

Van der Meer werkte in seizoen 2021/2022 als regisseur voor Starlight Boulevard aan de musicalproductie Foxtrot. 

 

Momenteel werkt Matthijs in samenwerking met Chiel van Tok voor  (VTME). Daar was hij creatief verantwoordelijk en uitvoerend artiest in de groots opgezette Kerstshows It’s Christmas Time (2017 – 2019). Samen met Van Tok introduceerde hij in 2022 het nieuwe Sinterklaasmerk: Verhalen van Sinterklaas. Een groeiend 360 graden concept met theatershows, muziekvideo’s, een boekingskantoor en een online serie. Naast regisseur, choreograaf, schrijver en producer speelt Matthijs de rol van de grootste en oudste kindervriend van Nederland. Daarnaast presenteerde Van der Meer in de winter van 2022 vanuit VTME zijn eigen online zaterdagavondprogramma Thijs TV, opgenomen in Restaurant Lamme Goedzak in Noordwijk.

 

Daarnaast is Van der Meer vanaf 2020 co-founder en artistiek leider van de musical vooropleiding Musical Master te Amsterdam. De ‘place to be’ voor ambitieuze talenten om zich te ontwikkelen en voor te bereiden op een vervolgopleiding in de theaterbranche.

 

Vanaf september 2022 is Matthijs docent tapdance aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten academie voor Muziek- en Musicaltheater.

QX0A5134be.jpg
Sem van Dam Lage Resolutie Musical Master Vooropleiding Amsterdam  2022-2023-116.jpg

OVER SEM

Sem van Dam is loopt al sinds jaren mee met Musical Master en VTME, en gezien zijn grote toewijding was het vanzelfsprekend dat hij producer bij VTME zou worden. 

IMG_20190811_124124_565.jpg

VISIE

Ons entertainment verrast, verblijdt, ontroert en verbindt.  

Dat is in ons leven van groot belang en daarom willen we jou daarbij betrekken. Wij stellen iedereen in staat om kennis te maken met een uitgebreid cultureel programma. We willen je inspireren met ons live entertainment en je aanmoedigen om zélf aan de slag te gaan binnen Musical Master.

HISTORIE

De samenwerking tussen Chiel en Matthijs begon in 2017 met het gezamenlijk uitbrengen van A TASTE OF CHRISTMAS; de start van een nieuwe kersttraditie die in de daaropvolgende jaren werd omgedoopt tot IT’S CHRISTMAS TIME. De jaarlijkse kerstproductie met West End-allure werd lovend ontvangen en druk bezocht.

Voor onze producties werkten wij samen met onder andere Madeline Bell (ES), Cor Bakker, Jenna-Lee James (GB), Humphrey Campbell, Vajèn van den Bosch, Steffen Morrison, Alfred van den Heuvel, Hakim Traïda, Paul van Gorcum en Barrie Stevens.

In 2020 hebben Chiel en Matthijs de vooropleiding Musical Master opgericht waarin zij samen met een team van vakbekwame docenten studenten opleiden. Om jonge talenten de kans te geven werkervaring op te doen, werken Van Tok Music Entertainment en Musical Master nauw samen. 

It’s-Christmas-Time-Mariska-Steenbergen-31.jpg

PAUL VAN GORCUM

bottom of page